Rainbow4kids

maandag 2 augustus 2010

Nairobi bis







Gisteren liep de internet-verbinding zo moeizaam dat ik geen foto's kon uploaden. Misschien lukt het vandaag wel? Een fotootje van 'ons' op Wasini-eiland, en eentje van een optocht in Niarobi gisteren zondag.

Vandaag waren we uitgerust en vol goede moed om een uitstapje met de auto te maken. We zouden naar de 'Fourteen Falls' gaan, zo'n 70 km NO-waarts van Nairobi. Wat op de map vrij gemakkelijk leek, was in werkelijkheid een helse rit. De wegen in en rond Nairobi zijn, echt waar, niét te doen! Overal werken, je moet voortdurend over en door zand en stof en echte putten rijden. Je moet voetgangers, matatu's en vrachtwagens vermijden, je moet je weg zoeken zonder enige aanwijzing, énne... je mag je niet opwinden!! Je moet hier dus wel degelijk over een ijzeren gestel beschikken, en je auto evengoed!

De 14 watervallen waar we na een paar keer heen en weer rijden dan toch geraakten (we zijn wel twee keer 'te ver' gereden bij gebrek aan aanwijzingen), waren wel mooi, hoor.

Dat er 14 watervallen zouden zijn, klopt niet echt, maar het is in ieder geval indrukwekkend. Je zou nog met een bootje naar een eilandje kunnen varen, en daar zouden dan weer nijlpaarden te zien zijn, maar dat hebben we niet meer gedaan. Nijlpaarden, die zullen we later nog wel te zien krijgen, daar reken ik op! En in onze ogen werd het uitzicht op de mooie watervallen weeral verprutst door het rondslingerende afval. Mensen stoken er vuurtjes, gooien alles zomaar weg; aan de takken van de bomen hangen door het water meegesleurde vodden en plastic zakken... Zo'n slordig zicht! Als ze de inkomprijs - 13 € voor ons tweeën + een camera (!!)- nu eens zouden gebruiken om een opruimploeg aan 't werk te zetten, dan zou het er snel veel aantrekkelijker uitzien! Ik vrees echter dat deze gedachtengang té Europees is.

Onze trip was dus een beetje een ontgoocheling, en de terugweg verliep even moeizaam als de heenreis. Alweer je weg zoeken zonder veel aanwijzingen, allerhande hindernissen ontwijken, roekeloze chauffeurs vermijden... Toen we de rustige buurt van ons guesthouse eindelijk bereikten, zakte de spanning eindelijk. Zoals je op de foto ziet, is Miti Mingi werkelijk een fijne plek om te bekomen.

Alweer zonder schrammen en kleerscheuren aangekomen, clap for yourself!


Je kan je dus voorstellen dat wij niet van plan zijn om morgen de auto van stal te halen en ons weer in het helse verkeer te storten!

1 opmerking:

  1. Spijtig dat Nairobi zo tegenviel.. daar is dus duidelijk nog ruimte voor 'improvement' .. net zoals bij die watervallen, zo zonde van dat afval!!

    Hopelijk verloopt de rest van jullie reis iets minder 'hobbelig' en vinden jullie nog leuke plekjes die het bezoekje waard zijn. En 'k ben benieuwd voor wanneer jullie aan je safari beginnen!!
    Liefs, Joke

    BeantwoordenVerwijderen